Ajankohtaista

Voiko leikkimällä tehdä tutkimusta? Millainen on suomalaisten musliminuorten maailmankuva?
Maaliskuussa julkaistavissa artikkeleissa käsitellään muun muassa huumorin ja uskonnon suhdetta, suomalaisten musliminuorten maailmankuvaa ja Lontoon näyttäytymistä nuoren suomalaistytön silmin sata vuotta sitten. Hoitotieteen artikkelissa kokeillaan luovien ja osallisuutta tukevien menetelmien käyttöä ja Kysymyksiä tieteestä -sarjassa avataan tutkimusrahoituksen kiemuroita.

Helmikuun aiheina feminismiä, kiinalaista kirjallisuutta, brändirakkautta ja ärsyttävää kielenkäyttöä
Erityisesti äidinkielen ja yhteiskuntaopin opettajien kannattaa pistää merkille helmikuun Mene ja tiedä -artikkelipaketti. Kuukauden artikkeleissa käsitellään kielen merkityksiä ja yhteiskunnallisia ilmiöitä monesta näkökulmasta. Kysymyksiä tieteestä -sarjassa pohditaan tieteen yleistajuistamisen tavoitteita ja keinoja.

Tammikuu tuo luettavaa muun muassa kemian ja historian tunneille
Voiko betoni olla vähähiilisempää? Miksi saamelaiset koulutettiin Ruotsissa toisin kuin Suomessa? Mikä selittää suomalaisen peliteollisuuden menestystä? Tammikuun artikkelit tarjoavat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin. Kysymyksiä tieteestä -sarjassa pohditaan, voiko tiede olla objektiivista.

Tule moikkaamaan meitä Educa-messuilla!
Olemme mukana Educa-messuilla 24.-25.1. Löydät meidät Nuorten Tiedeakatemian ständiltä, jossa esittelemme Mene ja tiedä -lehden lisäksi myös muita tiedekasvatustoimintojamme.

Vauvan unesta ilmasto-oikeudenkäynteihin – joulukuun artikkelit julki!
Joulukuun artikkelipaketti tarjoaa luettavaa esimerkiksi yhteiskuntaopin, suomen kielen ja psykologian oppitunneille. Kysymyksiä tieteestä -sarjassa avataan erilaisia polkuja tutkijan uralle.