Opettajalle

Mene ja tiedä -verkkojulkaisu on kehitetty tukemaan Nuorten Tiedeakatemian Tutkija tavattavissa -palvelua. Parhaimmillaan löydät lehdestä juuri sen tutkijan artikkelin, jonka olet tilannut oppitunnillesi puhumaan tutkimuksestaan ja tutkijan urasta. Tällöin artikkeli on oivallista ennakkoluetettavaa ennen tutkijavierailua.

Lehden artikkelit ovat vapaasti myös muiden kuin Tutkija tavattavissa -palvelun käyttäjien luettavissa, ja niistä voi vinkata opiskelijoille luotettavana lähdeaineistona esimerkiksi tutkielmien tekemiseen. Oman erityisen tutkimusteemansa lisäksi jokainen artikkeli avaa opiskelijoille tutkimuksen tekemisen prosessia ja tarjoaa liudan uusia termejä haltuun otettavaksi.

Jokaisen artikkelin lopussa on kysymyksiä, joihin voitte pohtia vastauksia yhdessä opiskelijoiden kanssa. Kannustamme keksimään myös lisää kysymyksiä!

Julkaisu soveltuu parhaiten lukioikäisille nuorille.

Artikkelit on luokiteltu suomalaisen tieteenalaluokituksen (2010) mukaan kuuteen päätieteenalaan. Näiden alta löytyy valtava kirjo eri tieteenaloja, toivottavasti lopulta kaikille mahdollisille oppitunneille!

Artikkelipankki kertyy hiljalleen, ensimmäisen vuoden aikana noin neljällä artikkelilla kuukaudessa. Tutkijapyynnöissä pyrimme varmistamaan, etteivät vierailupyynnöt kasaannu juuri ensimmäisten artikkelien kirjoittajille.

Artikkelin voi printata, ja jokaisesta on olemassa myös ääneen luetut versiot.

Kysymyksiä tieteestä -sarjassa avataan yleisempiä tieteen tekemiseen liittyviä kysymyksiä. Meitä voi mielellään vinkata sopivista aiheista tähän sarjaan! Millaisia tieteeseen ja tutkimukseen liittyviä kysymyksiä luokassa nousi?

Sivuston alalaidasta löydät linkin uutiskirjeen tilaamiseen. Saat uutiskirjeen noin kerran kuussa uuden artikkelipaketin ilmestyttyä.