Dataskyddsbeskrivning

DATASKYDDSBESKRIVNING

Adressen för denna webbtjänst är www.menejatieda.fi

KONTAKTINFORMATION

Personuppgiftsansvarig

Nuorten Tiedeakatemia (Young Academy Finland)
info@yaf.fi

Kontaktperson

Riikka Hiltunen
Riikka.hiltunen@yaf.fi

ÄNDAMÅL FÖR BEHANDLING AV UPPGIFTER

Mene ja tiedä-tidningen upprätthålls av Young Academy Finland. Tidningen samlar artikelförslag med en blanket. All information som fås in kommer från personen som föreslår sin artikel. Blanketten frågar om följande information: namn, e-postadress, affiliering, vetenskapsområde, den föreslagna artikelns ursprungliga publiceringsinformation, en sammanfattning om den föreslagna artikeln, artikelns vetenskapsområde, lämpliga läroämnen, språket som artikeln skrivs på samt forskarbesökens språkval.

BEHANDLING OCH UTLÄMNANDE AV UPPGIFTER

Uppgifterna i intressentregistret behandlas av koordinatorerna vid Young Academy Finland. Uppgifter, såsom e-postadress, kan i vissa fall vidarebefordras till aktörer inom Young Academy Finlands intressentgrupper, såsom lärare som vill beställa ett virtuellt forskarbesök till klassrummet. Vidarebefordrandet av personinformation överenskommes alltid separat.

LAGRINGSTID FÖR UPPGIFTER

Uppgifter lagras i intressentgruppsregistret så länge som det är nödvändigt för planeringen av tidningens publiceringsschema eller fram tills den registrerade begär att Young Academy Finland raderar uppgifterna.

DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER

Den registrerade har rätt att

  • återkalla sitt samtycke
  • få åtkomst till sina personuppgifter
  • rätta uppgifterna
  • begränsa behandlingen av uppgifterna
  • lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet.

ÅTKOMST TILL EGNA UPPGIFTER

Den registrerade har rätt att få information om behandlingen av sina personuppgifter och om vilka personuppgifter som behandlas. Den registrerade kan också begära en kopia av de personuppgifter som behandlas genom att skicka en begäran om information per e-post till chefredaktören (riikka.hiltunen@yaf.fi).